Опис бізнесу

Важливі події розвитку

Трест "Київспецбуд" засновано у 1945 роцi в складi ГоловКиївмiськбуду при Київському мiськвиконкомi. 15 травня 1995 року Уравлiння комунального майна мiста Києва своїм Рiшенням за №36 прийняло  рiшення про створення ВАТ "Трест Київспецбуд" шляхом перетворення Державної комунальної будiвельної фiрми"Трест Київспецбуд" у вiдкрите акцiонерне товариство.

Інформація про організаційну структуру емітента

До складу ПАТ "Трест Київспецбуд" на правах структурних пiдроздiлiв входять 6 управлiнь, а саме:

  • Будiвельно-монтажне управлiння №2;
  • Будiвельно-монтажне управлiння №3;
  • Будiвально-монтажне управлiння №4;
  • Будiвельно-монтажне управлiння №5;
  • Будiвельно-монтажне управлiння №6;
  • Виробничо-монтажне управлiння №1.

Інформація про чисельність працівників

Середньооблікова кількість штатних працівників на кінець 2013 року склала 121 чоловік Облікова кількість штатних працівників на кінець 2013 року склала 111 чоловік

Інформація про належність емітента до будь-яких об’єднань підприємств

ПАТ "Трест Київспецбуд" є асоційованим ПАТ "ХК "Київміськбуд"

Інформація про спільну діяльність, яку емітент проводить з іншими організаціями, підприємствами, установами

ПАТ "Трест Київспецбуд" є учасником товариства ТОВ "Зовнішні мережі-Київспецбуд" та володіє 20% статутного капіталу підприємства. ПАТ "Трест Київспецбуд" з іншими організаціями, підприємствами, установами не проводила

Пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб

З боку третіх осіб пропозицій щодо реорганізації не поступало.

Опис обраної облікової політики

Фінансова звітність за 2013 рік була підготовлена відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності (далі - МСФЗ). Фінансова звітність представлена в гривнях, всі суми округлені до тисячі.

Фінансова звітність підготовлена відповідно до принципу історичної собівартості. Товариство веде бухгалтерський облік в українських гривнях ("грн." або "гривня") відповідно до Положень (стандартів) бухгалтерського обліку України (надалі - ПСБО) та іншого чинного українського законодавства з бухгалтерського обліку.

При підготовці фінансової звітності згідно з МСФЗ керівництво Товариства здійснює оцінки та припущення, які мають вплив на суми активів та зобов’язань, розкриття умовних активів та зобов’язань на дату підготовки фінансової звітності та опубліковані суми прибутку та витрат протягом звітного періоду. Фактичні результати можуть відрізнятися від таких оцінок. Основні засоби, що утримуються з метою виконання робіт або для власних потреб, відображені за собівартістю за вирахуванням накопиченої амортизації за винятком незавершеного будівництва, що відображається за історичною вартістю.

Прибутки або збитки, що виникають внаслідок вибуття об'єкта основних засобів, визначаються як різниця між виручкою від реалізації і поточною вартістю активу. У складі інвестиційної нерухомості   обліковується нерухомість, утримувана Товариством з метою отримання орендних платежів або  збільшення вартості капіталу чи для досягнення обох цілей, а не з метою використання у виробництві чи при постачанні товарів, при наданні послуг чи для адміністративних цілей, або продажу в звичайному ході діяльності.

При визнанні інвестиційна нерухомість оцінюється за її собівартістю. Витрати на операцію збільшують первісну вартість. В подальшому оцінка здійснюється за моделлю собівартості. Нарахування амортизації відображається в на основі прямолінійного методу виходячи з вартості, що амортизується, з урахуванням наступних термінів корисної експлуатації: Нематеріальні активи обліковуються за методом собівартості. Амортизація нараховується протягом встановленого терміну використання за лінійним методом. Всі інвестиції первісно оцінюються за собівартістю, яка, на думку найвищого управлінського персоналу, відповідає справедливій вартості і включає всі витрати, пов'язані із здійсненням інвестицій. Інвестиції, що кваліфікуються як доступні до продажу, не мають ринкових котирувань та чию справедливу вартість неможливо достовірно визначити, згодом вимірюються за собівартістю за вирахуванням величини знецінення. До складу запасiв включаються:-сировина ,основнi та допомiжнi матерiали; -будiвельнi матерiали; -паливно-мастильнi матерiали; -запаснi частини; -тара i тарнi матерiали; -малоцiннi та швидкозношувальнi предмети.

Запаси відображаються по найменшій з двох оцінок: собівартості або чистої вартості реалізації. Метод оцінки вартості вибуття запасів визначається за собівартістю перших за часом надходження запасів (ФІФО). Чиста реалізаційна вартість є очікуваною продажною ціною в рамках звичайного ведення бізнесу за вирахуванням витрат на доведення запасів до стану придатності до продажу. Дебіторська  заборгованість відображається за первісною вартістю за вирахуванням резерву сумнівної заборгованості. Основнi принципи, методи i процедури, що використовуються Товариством для ведення бухгалтерського облiку та формування фiнансової звiтностi визначенi в облiковiй полiтицi , якi затверженi наказом Товариства №212 вiд 30.12.2011р.

Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент

ПАТ "Трест Київспецбуд" на субпiдрядних умовах виконує сантехнiчнi роботи, газифiкацiю житлового фонду, об"єктiв соцкультпобуту, окремих примiщень та споруд. Виконує пусконалагоджувальнi роботи насосних станцiй, бойлерних та котелень, житлових будинкiв тощо. Виконує роботи з термогiдроїзоляцiї трубопроводiв та iнше. Основними ринками збуту являються генпідрядні організації, що входять в холдингову компанію "Київміськбуд" та інші будівельні компанії такі, як Будівельна фірма ПАТ "Трест КМБ-3" , ТОВ "ІБК", ПАТ "Київенерго", ТОВ "Завод енергетичного обладнання "ДАН", ТОВ "СМУ1 ЗЗБК №1", ТОВ "Житлобудпідряд", КП "Житлоінвестбуд-УКБ", ТОВ "ДІНК", ТОВ "Рембудсервіс-5",  ТОВ "ВБФ "МЖКБУД" , ХК "Київавтодор", КП "Спецжитлофонд", ТОВ "МЖК-1", ПП "Еталон-Буд",  ТОВ "БМК Тріада" та інші. В 2013 році фінансово-економічна діяльність підприємства погіршилася в порівнянні з 2012 роком. Обсяги будівельно-монтажних робіт зменшилися на 57%. Так матеріальні затрати в загальній сумі витрат в 2013 році складають 62%, витрати на оплату праці 23%, відрахування на соціальні заходи 7%, амортизація 4 %, інші витрати 4%. У відповідності до завантаження обсягами робіт, було введено зміни в організаційну структуру товариства. Для подальшої беззбиткової роботи товариства було введено режим економії, раціональне відношення до матеріальних ресурсів та жорстка дисципліна. Основними постачальниками є : ТОВ "Перший трубний завод" та ТОВ "БІСАБІ", які займають більше 90
% в загальному об'ємі постачальників.

Зважаючи на економічну кризу, товариство провадить гнучку цінову політику.

Товариство являється одним з основних підприємств на ринках міста Києва та області, яке виконує монтаж санітарно-технічних систем.

Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років

Протягом останніх п'яти років проведено незначне оновлення основних фондів. В основному це проведення ремонту будівель та споруд, побутових приміщень для робітників, а також автомобілів, що обслуговують будівельні об"єкти, придбання інструментів та обчислювальної техніки.

Правочини з власниками істотної участі, членами наглядової ради або членами виконавчого органу, афілійованими особами

Правочини розкриті в Примітках №17 до фінансової звітності

Інформація про основні засоби емітента

Основні засоби, що утримуються з метою виконання робіт або для власних потреб, відображені в Звіті про фінансовий стан (Балансі) за собівартістю за вирахуванням накопиченої амортизації за винятком незавершеного будівництва, що відображається за історичною вартістю. Основні засоби розміщені на територіях, що належать Товариству, за такими адресами: вул.Радищева,10; вул.Васильківська,94-А; вул.Спаська,31-Б, Богуславський узвіз, 4. Станом на 01.01.2013р. Товариство скористувалося можливістю наданою МСФЗ 1 «Перше застосування Міжнародних стандартів фінансової звітності» стосовно використання справедливої вартості як доцільної собівартості відносно об’єктів нерухомості, що обліковуються у складі основних засобів та інвестиційної нерухомості. Станом на 01.01.2012 року   доцільна собівартість визначена на рівні справедливої вартості визначеної професійним оцінювачем.

Діяльність товариства вцілому не впливає на загальний екологічний фон міста Києва. Щодо капітального будівництва, розширення та вдосконалення основних засобів, в зв'язку з тяжкою економічною ситуацією у товариства в найближчий час планів не має.

Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента

Слабкою стороною, перш за все, є велика конкуренція, але монтажно-будівельні роботи, які виконує ПАТ„Трест КСБ” є конкурентноздатними за рахунок своєї високої якості і помірних цін. До внутрішніх ризиків можна віднести втрату висококваліфікованих працівників. Проте кадрова політика підприємства ПАТ „Трест Київспецбуд” націлена на залучення та поповнення підприємства досвідченими кадрами.

ПАТ « Трест КСБ „ орієнтується на молоду, перспективну робочу силу, співробітництво з ПТУ. Низька платоспроможнiсть замовникiв. Нестабiльнiсть законодавчої бази , iнфляцiйнi процеси, форсмажорнi обставини.

Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства

ПАТ "Трест Київспецбуд" виступив позивачем до Державної податкова інспекція у Подільському р-ні ГУ Міндоходів у м.Києві про визнання протиправними наказу на перевірку, висновків акту та зобов'язання вчинити певні дії. Дата відкриття впровадження 10.10.2013р. Рішенням Окружного адміністративного  суду позов ПАТ "Трест Київспецбуд" задовільнили повністю. Штрафних санкцій (Штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства на ПАТ "Трест Київспецбуд" не накладалися  Факітв виплатів штрафних санкцій не пуло

Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента

Фiнансування виробничої дiяльностi Товариства зазвичай здiйснюється за рахунок власних обiгових коштiв та залучених кредитних коштів - оформлений кредитний договір з подальшою пролонгацією ПАТ "Агрокомбанк" дата договору 30.06.2011, дата погашення 24.12.2014р.

Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів)

У 2013 роцi Товарство виконувало робіт по 30 договорам, роботи по яких було виконано згідно графіків виконання будівельно-монтажних робіт.

Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік

Рівень розвитку підприємства - середній. Використовуються сучасні технології в монтажу поліетиленових трубопроводів замість сталевих, чавунних, блочні модулі в ІТП. В даний час ПАТ "Трест Київспецбуд" сформував портфель замовлень на 2014 рік із 11 договорів. Освоює з 2006р нові технології і виробництва. Підприємство планує удосконалювати виконання електромонтажних та пусконалагоджувальних робіт електросистем, КІП і автоматики, укладення зовнішніх мереж. Головна мета підприємства – йти в ногу з часом, використовуючи кращий зарубіжний і національний досвід, орієнтуючись на український ринок.

ПАТ „Трест КСБ” намагається вести стабільну цінову політику. Крім того запровадження автоматизованого сучасного обладнання дозволить зменшити накладні витрати, що в свою чергу сприяє стабільній ціновій політиці товариства. Товариство також співпрацює з постачальниками зі стабільними цінами на сировину. Таким чином, підприємство прагне до постійного підвищення якості своїх робіт, що дасть змогу вийти продукції на ринок. України. Основною сильною стороною підприємства є його оснащення сучасним обладнання на 85%. Завдяки цьому підвищилася продуктивність праці, розширився асортимент сантехнічних робіт. Головною задачею є – оснащення товариства сучасним обладнанням на 100%.

Опис політики емітента щодо досліджень та розробок

Політики щодо досліджень та розробок не існує.

Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи

1.Емітент ПАТ "Трест Київспецбуд"(далі, Товариство) протягом 2013 року виступав відповідачем у наступних судових справах:- Державний будівельний комбінат управління справами Верховної ради України про стягнення витрат за неякісно виконані роботи. Дата відкриття провадження у справі 29.03.2011р. Розмір позовних вимог 177 тис. грн.. Рішення Господарського суду м. Києва 14.10.2013р. відмовлено повністю, апеляція не подавалася.

ТОВ «Техні-Люб Компанія» про зобов’язавння виконати умови Договору та стягнення штрафу. Дата відкриття провадження у справі 09.08.2012р. Розмір позовних вимог 38 тис. грн. Рішення Господарського суду м. Києва. Та Постановою Київського апеляційного в позові відмовлено, касація не подавалася. - Данилова І.С. про відшкодування матеріальної шкоди завданої залиттям квартири. Дата відкриття провадження у справі 16.08.2012р. Розмір позовних вимог 10 тис. грн.. Рішення Деснянського районного суду м. Києва від 29.04.2013р. позов задоволено повністю. -- Попович В.П. про зобов'язання вчинити  певні дії, а саме видати довідку на призначення пільгової пенсії. Дата відкриття провадження у справі 14.08.2013р. Ухвалою від 24.09.2013 залишено без розгляду;

2. Протягом звітного періоду Товариство виступало позивачем у наступних судових справах: ТОВ «Техні- Люб Компанія» про стягнення заборгованості за проектні роботи дата відкриття провадження    28.05.2012р. Розмір позовних вимог 32 тис.грн. Рішенням господарського суду 28.01.2013 р. та ПостановоюАпеляційного від 01.04.2013 рокупозов задоволено, борг стягнуто.- ВАТ «Міськбуд-4» порушено справу про банкрутство. Дата публікації в газеті повідомлення кредитором 12.05.2010р. Розмір позовних вимог 210 тис. грн.. Ухвалою Господарського суду м. Києва від 05.04.2013р., припинено процедуру розпорядження майном, відкрита процедура санації. - Мельниченко П.А. про стягнення матеріальної шкоди. Дата відкриття провадження у справі 31.10.2011 р. Розмір позовних вимог 137 тис. грн.. Рішенням Деснянського районного суду м. Києва від 21.11.2011р. Та Ухвалою Деснянського районного суду м. Києва про перегляд заочного рішення від 31.05.2012р. Позов задоволено, стягнути суму повністю, на майно накладено арешт, у розшуку транспортний засіб - ТОВ «Компанія Атол» заява про уточнення стягнення та виправлення в ухвалі (виконавчий документ) Дата відкриття провадження у   справі 04.02.2013 р. Розмір позовних вимог 336 тис. грн. Рішення Господарського суду уточнено та виправлено Ухвали направлено до виконавчої служби. Справа знаходиться в ВДВС (безнадійна заборгованість). -ТОВ «Мегаполіс ДКС» про стягнення боргу. Дата відкриття провадження у справі 22.06.2012 р. Розмір позовних вимог 502 тис. грн. Спарва розглядається Апеляційним судом. - ТОВ «Бориспільсільбуд» про стягнення боргу. Дата відкриття провадження у справі 29.08.2012 р. Розмір позовних вимог 27 тис. грн.. Рішення Господарського суду Київської області від 01.10.2012р. Та Постановою Київського апеляційного господарського суду від 13.11.2012р. 28.01.2013р. Позов    задоволено. -Слуцький Р.В. про відшкодування матеріальних збитків. Дата відкриття провадження у   справі 07.07.2012 р. Розмір позовних вимог 262 тис. грн.. Розглядається касаційною інстанцією та паралельно знаходиться в виконавчій службі. -ТОВ "Гротто" про стягнення заборгованості. Дата відкриття провадження у справі 31.10.2012 р. Розмір позовних вимог 485 тис. грн.. Розглядається Апеляційним судом. -ДБК Управління справами Верховної ради України про стягнення заборгованості. Дата відкриття провадження у справі 04.01.2013 р. Розмір позовних вимог 118 тис. грн.. Рішення Господарського суду від 17.04.2013р та Постановою від 19.08.2013р. Позов задовільнено повністю, борг стягнуто. - ДБК   Управління справами Верховної ради України про стягнення заборгованості. Дата відкриття провадження   у справі 04.03.2013 р. Розмір позовних вимог 128 тис. грн. Рішення Господарського суду задовільнено повністю (в процесі стягнення через ВДВС); - ТОВ "Архітектурне бюро ВАСКО" про стягнення заборгованості. Дата відкриття провадження у справі 18.02.2013 р. Розмір позовних вимог 36 тис. грн.

Рішення Господарського суду задовільнено повністю (в процесі стягнення через ВДВС); - Броварський домобудівний комбінат "Меркурій" про стягнення заборгованості. Дата відкриття провадження у справі 06.03.2013 р. Розмір позовних вимог 176 тис. грн. Рішення Господарського суду Київської обл. задовільнено повністю (в процесі стягнення через ВДВС); - ПТК ТОВ "Агромат". Дата відкриття провадження у справі 05.08.2013 р. Розмір позовних вимог 28 тис. грн. Рішення Господарського суду м.Києва задовільнено повністю; - ТОВ "Меридіан ВДМ" про стягнення заборгованості за договором оренди. Дата відкриття провадження у справі 19.07.2013 р. Розмір позовних вимог 122 тис. грн. Рішення Господарського суду м.Києва позов задовільнено повністю (в процесі стягнення через ВДВС); - ТОВ "Меридіан ВДМ" про стягнення заборгованості за договором оренди. Дата відкриття провадження у справі 18.10.2013 р. Розмір позовних вимог 12 тис. грн. Рішення Господарського суду м.Києва позов задовільнено повністю (в процесі стягнення через ВДВС); - ТОВ "Інжпромбудсервіс" про стягнення заборгованості. Дата відкриття провадження у справі 08.2013 р. Розмір позовних вимог 26 тис. грн.
Рішення Господарського суду м.Києва позов задовільнено повністю (в процесі стягнення через ВДВС); -
ТОВ "Укрплюсбуд" про стягнення заборгованості. Дата відкриття провадження у справі 23.09.2013 р. Розмір позовних вимог 482 тис. грн. На розгляді у Господарського суду м.Києва; -Скворцов Б.М. про стягнення заборгованості за договором позики. Дата відкриття провадження у справі 05.06.2013 р. Розмір позовних вимог 29 тис. грн. Рішення суду позов задовільнено повністю (в процесі стягнення через ВДВС);

- Державна податкова інспекція у Подільському р-ні ГУ Міндоходів у м.Києві про визнання протиправними наказу на перевірку, висновків акту та зобов'язання вчинити певні дії. Дата відкриття впровадження 10.10.2013р.. Справа знаходиться у процесі розгляду.

3. Перелік справ, які знаходяться в відділах державної виконавчої служби: -ТОВ «Фундамент» про стягнення заборгованості. Дата відкриття провадження у справі 17.08.2012 р. ВДВС Дніпровського районного управління юстиції. Розмір позовних вимог 445 тис. грн.. Рахунки та майно заарештовані, виставлені платіжні вимоги до банків. - ПрАТ Побутрембуд про стягнення заборгованості. Дата відкриття провадження у справі 26.05.2011 р. ВДВС Голосіївського районного управління юстиції. Розмір позовних вимог 1137 тис. грн.. Рахунки та майно заарештовані, заарештований транспорт виставлений на торги. - Мельниченко П.А. про стягнення заборгованості. Дата відкриття провадження у справі 23.03.2012 р. ВДВС Деснянського районного управління юстиції. Розмір позовних вимог 137 тис. грн.. На майно накладено арешт, у розшуку транспортний засіб. Добровільно сплачується частинами. - НПЦ Укрбудінтех
про стягнення заборгованості. Дата відкриття провадження у справі 24.05.2011 р. ВДВС Подільського районного управління юстиції. Розмір позовних вимог 119 тис. грн.. Рахунки та майно заарештовані, інші виконавчі дії в процесі. - Підприємство «Перспективабуд» Громадська організація «Добробут» про стягнення заборгованості. Дата відкриття провадження у справі 15.11.2012 р. ВДВС Солом’янського районного управління юстиції. Розмір позовних вимог 32 тис. грн.. Рахунки та майно заарештовані, інші виконавчі дії в процесі; - Слуцький Р. Дата відкриття провадження у справі 06.2013 р. Розмір позовних вимог 262 тис. грн.. На майно накладено арешт, у розшуку транспортний засіб. На даний час призупинено, справа в касаційній інстанції; - ТОВ "Інтербудінвест". Дата відкриття провадження у справі 17.04.2013 р. Розмір позовних вимог 328 тис. грн.. На майно та рахунки накладено арешт; - ТОВ "Броварський будівельний комбінат Меркурій". Дата відкриття провадження у справі 20.05.2013 р. Розмір позовних вимог 176 тис. грн.. На майно та рахунки накладено арешт, брг стягнуто частково; - ТОВ "Меридіан ВДМ" про стягнення заборгованості за договором оренди. Дата відкриття провадження у справі 18.10.2013 р.

Розмір позовних вимог 12 тис. грн. Рахунки та майто заарештовані. -ДБК Управління справами Верховної ради України про стягнення заборгованості. Дата відкриття провадження у справі 06.2013 р. Розмір позовних вимог 118 тис. грн. Борг стягнуто в повному обсязі; - ДБК Управління справами Верховної ради України про стягнення заборгованості. Дата відкриття провадження у справі 12.2013 р. Розмір позовних вимог 128 тис. грн. Виконавчі дії в процесі; ТОВ "Інжпромбудсервіс" дата відкриття впровадження 10.2013. Розмір позовних вимог 26 тис.грн. Разунки та майно заарештовані. Інші виконавчі дії в процесі; - Лупич В.В. Даті відкриття впровадження 17.01.13р.Заборгованість сплачена боржником повністю;- Скворцов Б.М. Даті відкриття впровадження 12.13р. Виконачі дії в процесі.; -ТОВ "Архітектурне бюро ВАСКО". Даті відкриття впровадження 06.13р. Рахунки та майно заарештовані. Інші виконавчі дії в процесі;

Інша інформація

Iншi цiннi папери, крiм акцiй простих iменних, Товариством не випускались. Акцiї власної емiсiї не викуповувалися. Цінні папери інших емітентів придбавались і не продавались. Цiннi папери Товариства на бiржах та торговельно-iнформацiйних системах не котируються, заяви органiзаторам торгiвлi цiнними паперами для допуску до лiстингу не подавались.

<< Назад

сайт создан компанией сайт разработан компанией Эффект